{fenntarthatóság}

A PINKPONILO műhelye alapítása óta nem dobott ki textilhulladékot. Az általunk már nem hasznosítható textiket kreatív projektekhez, vagy textil újrahasznosítással foglalkozó cégeknek ajánljuk fel.

Folyamatosan kutatjuk a fenntartható anyagbeszerzési lehetőségeket, partnereket, beszállítókat. Vizsgáljuk a különböző anyagok ökológiai lábnyomát, és minimalizáljuk a szabás közbeni hulladék mértékét zero waste vagy minimal waste szabásmintáinkkal. 

 

Hisszük, hogy a vásárlóink bevonása a munkafolyamatokba - így a workshopokon való részvétel - elősegíti a ruháinkhoz fűződő viszony átalakulását, tudatosabbá válását, a ruháink hosszan tartó megbecsülését - és nem utolsó sorban, még szórakoztató is! 

A környezettudatosság szemléletét valamint az ehhez kapcsolódó kutatásaink eredményeit előadások keretében külső és saját helyszínen, valamint saját eseményeinken adjuk át a közösségnek.

 

Fontosnak tartjuk a helyi, fiatal kreatívokkal való közös ötletek kidolgozását, illetve a helyi szakmai munkaerő tudásának (varrónők, szabók, stb.) kiaknázását.

Kutatjuk azokat a hazai és nemzetközi szervezeteket, amelyek a divat területén munkavédelemmel foglalkoznak, a vásárlók jogait védik, a textilkészítés környezetvédelmi szempontjaira ügyelnek, illetve textilújrahasznosítási eljárásokat dolgoznak ki. (pl: Tudatos Vásárló, OEKO-TEX, Clean Clothes Campaign, stb.) 

Részt veszünk nemzetközi konferenciákon és eseményeken.

 

Mindig nyitottak vagyunk új tippekre is! Ha ismersz egy kiváló céget, vagy van egy saját ötleted, oszd meg velünk is!