top of page

Time is TBD

|

Budapest

Haladó ing workshop / Tudatos gardrób - egyéni dátum egyeztetésével

A női ing tapasztaltabb varrók számára javasolt, mely formailag előkészített, ám több részlete saját ízlésünk szerint variálható. Ez egy kétnapos haladó szintű workshop, melynek keretében megmutatjuk a szabásminta készítésének alapelveit és természetes alapanyagból dolgozunk.

Registration is Closed
See other events
Haladó ing workshop / Tudatos gardrób - egyéni dátum egyeztetésével
Haladó ing workshop / Tudatos gardrób - egyéni dátum egyeztetésével

Time, location

Time is TBD

Budapest, Budapest, Kossuth Lajos u. 14, 1053 Hungary

Guests

About

Tudatos gardrób

A női ing tapasztaltabb varrók számára javasolt, mely formailag előkészített, ám több részlete is saját ízlésünk szerint variálható. Ez a tudás nem csupán későbbi ruhadarabok készítéséhez adhat jó alapot, de a döntésekben is segíteni fog, hogy ezentúl a szabás és kivitelezés szempontjából is tudatosabban vásárolhassunk. Fontosnak tartjuk, hogy olyan ruhák készüljenek a workshopokon, melyekhez ragaszkodik az új tulajdonosa, hiszen ez az elv a tudatos gardróbtervezés egyik alapvetése. Átgondolva beilleszthetjük a hosszútávra összeállított, személyiségünket is jól kifejező, de egyúttal a földünkre nézve is kedvezőbb életmódunk alapdarabjai közé. 

Alapanyag és fókuszpont

Ezen a workshopon a többféle természetes alapanyagú vászonból dolgozunk. Egy szín használatával vagy kétféle szín vegyítésével érhetjük el azt a hatást, amit szeretnénk. A felsőruházat részleteinek megismerésével jobban megérthetjük, hogy azok által hogyan tudunk kedvező hatást elérni.

Tudásfejlesztés és közösség

Ez egy kétnapos haladó szintű workshop, melynek keretében megmutatjuk a szabásminta készítésének alapelveit, a szabásminta egyes részeinek átalakítását is. A résztvevőknek segítünk a szabás előkészítésében, de nagyrészt maguk végzik a feladatokat. Van lehetőség némi tervezésre is, hiszen az opcionális részletek, eldolgozások és kombinációk döntően befolyásolják a végleges eredményt. Ezen a workshopon olyan részletek kidolgozása is előtérbe kerül, mint a szűkítő, a nyakkör, a gallér, a mandzsetta vagy akár hasítékok, így a szabásminta-szerkesztésen túl a varrás terén is haladó szintű technikákat alkalmazunk majd. Az átalakított szabásmintát mindenki magával viheti, és az itt tapasztalt tudatossági és tervezési elvek mentén ez alapján további, egyedi darabokat készíthet önállóan.

Tervező és stáb

A ruhadarabot Burány Vera (a MOME-n végzett divattervező szakon) tervezte és Kudron Anna fejlesztette tovább. A workshopon a résztvevőket lépésről-lépésre egy vagy két fő Póni stábtag segíti, hogy az apróbb mérésekkel, a gépek beállításával is gördülékenyen haladhassatok.

Jelentkezés és helyszín

Jelentkezés a weboldalon a jelenkezési forma kitöltésével.

Workshopjaink továbbra is limitált létszámban (1-2 fővel), a higiéniai előírásokra és a komfortérzetetekre odafigyelve zajlanak.

Mindannyiunk közös érdekében, ha a Póniba érkeztek, az alábbiakat javasoljuk:

- kézfertőtlenítéssel kezdj és később se feledkezz meg róla

- érkezz érvényes oltással

- a maszkviselés már nem kötelező, ha úgy érzed jobbnak mégis, viseld nyugodtan

- betegen vagy ha nem érzed jól magad, időben jelezd nekünk és igyekszünk másik alkalmat találni

A Póniban mosdó és konyha, kézmosási és szellőztetési lehetőség, elengedő tér a munkákra továbbra is rendelkezésünkre áll, hogy minél kényelmesebben és biztonságosabban dolgozhassunk közösen.

Címünk: 5. kerület, Kossuth Lajos utca 14-16. / Paloma művészudvar, földszinten balra

Google térkép: https://goo.gl/maps/Tu5DvbHwv6aVrPsW8

Minden 3. Póni workshopra való jelentkezés alkalmával 2 óra ingyenes műhelyhasználattal ajándékozuk meg téged, ezzel is ösztönözve a további gyakorlásra.

A workshopot akár másnak is adhatod ajándékba! Kérjük jelezd ezt e-mailben, majd erről névreszóló ajándékkártyát tudunk küldeni.

Fotó: Kaulics Viola - https://kaulicsviola-fotografus.hu/ Modell: Vadász Kriszta

Megosztás

bottom of page