top of page

Time is TBD

|

PINKPONILO

Haladó nadrág workshop / Tudatos gardrób - A Lebenskleidunggal közös különleges kiadás

A női nadrág tapasztaltabb varrók számára javasolt, melyhez a Lebenskleidung csapata által kifejlesztett digitális szabásmintát használjuk. A szabásmintáikat úgy alakították ki, hogy minden nő számára megfelelő és jól méretezhető legyen, a body positivity szemléletét szem előtt tartva.

Registration is Closed
See other events
Haladó nadrág workshop / Tudatos gardrób - A Lebenskleidunggal közös különleges kiadás
Haladó nadrág workshop / Tudatos gardrób - A Lebenskleidunggal közös különleges kiadás

Time, location

Time is TBD

PINKPONILO, Budapest, Kossuth Lajos u. 14, 1053 Hungary

About

Tudatos gardrób

A női nadrág tapasztaltabb varrók számára javasolt, melyhez a Lebenskleidung csapata által kifejlesztett digitális szabásmintát használjuk. A szabásmintáikat úgy alakították ki, hogy minden nő számára megfelelő és jól méretezhető legyen, a body positivity szemléletét szem előtt tartva. Az itt megszerzett tudás segíteni fog, hogy a jövőben használhassunk online szabásmintákat, magunkra méretezzünk egyedi darabokat és a szabásmintát illetve az anyagválasztást is jobban átgondoljuk, ráérezzünk a tudatos és kreatív választás ízére. Partnerünkkel közösen ezzel az is szeretnénk kiemelni, hogy mindenki megérdemli, hogy alkatának és életmódjának megfelelő, tartós és esztétikus, etikusan készülő ruhákat viselhessen: a társadalmunk minden rétege. Ez az inkluzív szemléletmód a működésünk egészére igaz, szívesen beszélgetünk róla a workshopok alatt.

Alapanyag és fókuszpont

Ezen a workshopon a Lebenskleidung által biztosított Refibra Tencel nevű innovatív anyaggal dolgozunk. Sokaknak az osztrák Lenzing gyártó cég Tencel anyag ismerős: a Refibra Tencel nem csak az ökológiailag tudatosan készült viszkóz előnyeit hozza el nekünk, de szabászati hulladék is hasznosul a gyártása során. A most elérhető egyik színből választottunk nektek - a Re-Woven Reddish Brown őszi-téli hatású, puha és elegáns nadrágot eredményez. Ha valaki nem tud a színnel azonosulni, akkor sincs gond, gyűjtött, vegyes anyagainkból is választhat.

Az alapanyagról bővebben: https://www.tencel.com/refibra 

Az alapanyagok a Lebenskleidung oldalán: https://www.lebenskleidung.com/en/buy-organic-fabric/viscose-fabrics

Tudásfejlesztés és közösség

Ez egy kétnapos haladó szintű workshop, melynek keretében megmutatjuk a nadrág készítésének alapelveit, és digitálisan előkészített szabásmintával dolgozunk. A résztvevőknek segítünk a szabás előkészítésében, de nagyrészt maguk végzik a feladatokat. Ezen a workshopon olyan részletek kidolgozása is előtérbe kerül, mint a zseb, a zipzár, a derék és a formázó szűkítők, így a szabásminta szerkesztésen túl a varrás terén is haladó szintű technikákat alkalmazunk majd. A méretre igazított szabásmintát mindenki magával viheti, és az itt tapasztalt tudatossági és tervezési elvek mentén ez alapján további, egyedi darabokat készíthet önállóan. A digitális szabásmintát biztosítjuk a workshophoz. Ez és további szabásminták elérhetőek számotokra (vagy akár másnak ajándékozva) a weboldalukon:

https://www.lebenskleidung.com/en/buy-sewing-patterns

Tervező és stáb

A ruhadarabot a Lebenskleidung csapata tervezte és biztosította a számunkra, hogy megismerhessük a lehetőségeit. A workshopon a résztvevőket lépésről-lépésre egy vagy két fő Póni stábtag segíti, hogy az apróbb mérésekkel, a gépek beállításával is gördülékenyen haladhassatok.

Jelentkezés és helyszín

Jelentkezés a weboldalon az eseménynél közvetlenül.

(Tartalmazza a szabásmintát és az anyagot is.)

A workshop dátuma:

két napot kell egyeztetni, 2x3,5 órát

Workshopjaink továbbra is limitált létszámban (1-2 fővel), a higiéniai előírásokra és a komfortérzetetekre odafigyelve zajlanak.

Mindannyiunk közös érdekében, ha a Póniba érkeztek, az alábbiakat javasoljuk:

- kézfertőtlenítéssel kezdj és később se feledkezz meg róla

- érkezz érvényes oltással

- a maszkviselés már nem kötelező, ha úgy érzed jobbnak mégis, viseld nyugodtan

- betegen vagy ha nem érzed jól magad, időben jelezd nekünk és igyekszünk másik alkalmat találni

Címünk: 5. kerület, Kossuth Lajos utca 14-16. / Paloma művészudvar, földszinten balra

Google térkép: https://goo.gl/maps/Tu5DvbHwv6aVrPsW8

Minden 3. Póni workshopra való jelentkezés alkalmával 2 óra ingyenes műhelyhasználattal ajándékozuk meg téged, ezzel is ösztönözve a további gyakorlásra.

A workshopot akár másnak is adhatod ajándékba! Kérjük jelezd ezt e-mailben, majd erről névreszóló ajándékkártyát tudunk küldeni.

Fotó: Lebenskleidung

Megosztás

bottom of page