nov. 23., K | PINKPONILO

Kezdő Jersey Dress workshop / Tudatos gardrób

Készítsd el nálunk ruhatárad egyik alapdarabját! Kényelmes alapanyagból dolgozunk majd, így a hétköznapokban ugyanúgy viselheted, mint különleges alkalmakkor.
Registration is Closed
 Kezdő Jersey Dress workshop / Tudatos gardrób

Időpont, helyszín

nov. 23. 16:00 – 20:00
PINKPONILO, Budapest, Kossuth Lajos u. 14, 1053 Hungary

Leírás

Tudatos gardrób

Készítsd el nálunk ruhatárad egyik alapdarabját, egy Rád igazított, mégis könnyed, bő fazonú jersey ruhát, mely a tudatos gardrób olyan eleme lesz, melynek teljes készítési fázisát ismerjük. Átgondolva beilleszthetjük a hosszútávra összeállított, személyiségünket is jól kifejező, de egyúttal a földünkre nézve is kedvezőbb életmódunk alapdarabjai közé. A praktikus Little Black Dress-t már többször továbbfejlesztettük, többféle színű gyűjtött, elasztikus jersey, illetve biopamut alapanyagból dolgozunk majd, igény szerint megkötővel kiegészítve. A ruha melegebb időben magában is hordható, de aláöltözettel kombinálva akár ősziesebb-téliesebb ruhatárba is beilleszthető.

Alapanyag és fókuszpont

Az alapanyagok és a színek kombinációja meghatározó a ruha végleges designja szempontjából. A maradékanyagokat cégek, illetve magánszemélyek felajánlása által gyűjtjük, a biopamut alapanyagok pedig a GOTS minősítésű textileket forgalmazó berlini partnerünk, a Lebenskleidungtól származnak. Az itt használt textilek vagy anyagvégek vagy elraktározott maradékanyagok, hiszen a cég nem dobja szemétbe anyagait, ezeket a végeket is továbbértékesíti vagy eladományozza: így az anyaghasználat is zero waste. Web: https://www.lebenskleidung.com/

Tudásfejlesztés és közösség

A 4 órás program végére az új ruha mellett egy olyan alaptudással is gazdagabbá válnak a résztvevők, melyet hasznosítani tudnak az otthoni varrós ötletek megvalósításához. A jellemzően elasztikus anyagok eldolgozásának lehetőségeit is átbeszéljük, illetve az alapszabásmintán kívül - amit mindenki minden workshopunk alkalmával magával vihet - annak egyedi méretezési lehetőségere is fény derül. A workshop kezdő szintű, így ajánljuk akkor is, ha eddig még csak gondolatban barátkoztál varrógéppel, de hasznos ötleteket nyújthat tapasztaltabb varróknak is. Minden szükséges eszközt biztosítunk a workshophoz.

Tervező és stáb

A ruhadarabot Burány Vera (a MOME-n végzett divattervező szakon) tervezte. A workshopon a résztvevőket lépésről-lépésre egy vagy két fő Póni stábtag segíti, hogy az apróbb mérésekkel, a gépek beállításával is gördülékenyen haladhassatok.

Jelentkezés és helyszín

Jelentkezés a weboldalon a jelentkezési forma kitöltésével.

EARLY BIRD - november 5-ig: 17.500 HUF

NORMÁL - november 21-ig: 19.500 HUF

Workshopjaink továbbra is limitált létszámban (1-5 fővel), a higiéniai előírásokra és a komfortérzetetekre odafigyelve zajlanak.

Mindannyiunk közös érdekében, ha a Póniba érkeztek, az alábbiakat javasoljuk:

- kézfertőtlenítéssel kezdj és később se feledkezz meg róla

- érkezz érvényes oltással

- viselj maszkot

- betegen vagy ha nem érzed jól magad, időben jelezd nekünk és igyekszünk másik alkalmat találni

A stúdióban alapvetően csak kis létszámú programokat tartunk:

- a workshopokon javasoljuk a távolságtartást, és a munkaállomásokon kívüli maszkviselést

- a megbeszéléseken és nyitott programokon javasoljuk, hogy viselj mindvégig maszkot.

A Póniban mosdó és konyha, kézmosási és szellőztetési lehetőség, elengedő tér a munkákra továbbra is rendelkezésünkre áll, hogy minél kényelmesebben és biztonságosabban dolgozhassunk közösen.

Címünk: 5. kerület, Kossuth Lajos utca 14-16. / Paloma udvar, földszinten balra

Google térkép: https://goo.gl/maps/Tu5DvbHwv6aVrPsW8

Minden 3. Póni workshopra való jelentkezés alkalmával 2 óra ingyenes műhelyhasználattal ajándékozuk meg téged, ezzel is ösztönözve a további gyakorlásra. A workshopot akár másnak is adhatod ajándékba! Kérjük jelezd ezt e-mailben, majd erről névreszóló ajándékkártyát tudunk küldeni.

Fotó: Kaulics Viola - https://kaulicsviola-fotografus.hu/ Modell: Vadász Kriszta