top of page

Time is TBD

|

PINKPONILO

Kezdő kimonó workshop / Tudatos gardrób - egyéni dátum egyeztetésével

Könnyed nyáresti viselet, vagy őszi kiskabát? Csak rajtad áll! A kimonód így is - úgy is egyik alapdarabja lehet ruhatáradnak.

Registration is Closed
See other events
Kezdő kimonó workshop / Tudatos gardrób - egyéni dátum egyeztetésével
Kezdő kimonó workshop / Tudatos gardrób - egyéni dátum egyeztetésével

Time, location

Time is TBD

PINKPONILO, Budapest, Kossuth Lajos u. 14, 1053 Hungary

Guests

About

Tudatos gardrób

A kimonónk egyszerűen elkészíthető, könnyed darab, ideális kiegészítője a melegebb estéknek, de alá- vagy föléöltözve ősszel és tavasszal is remekül kihasználható. Nagyon fontosnak tartjuk, hogy olyan ruhák készüljenek a workshopokon, melyekhez ragaszkodik az új tulajdonosa, hiszen ez az elv a tudatos gardróbtervezés egyik alapvetése. Átgondolva beilleszthetjük a hosszútávra összeállított, személyiségünket is jól kifejező, de egyúttal a földünkre nézve is kedvezőbb életmódunk alapdarabjai közé.

Alapanyag és fókuszpont

Ezen a workshopon a folyamatosan változó és frissülő anyagvégekből és maradéktextilekből dolgozunk. Egyedi gyűjteményünk van különböző mintázatú, stílusú, vastagságú és esésű anyagokból, melyekből a workshop elején választhattok. Tapasztalatunk szerint (és erre a résztvevők is jól ráéreztek eddig) vagy egy egészen különleges színt választunk ki közösen, amely extravagáns darabja lehet a ruhatárnak, vagy a haj- és szemszínnel jól harmonizáló, a ruhásszekrény többi darabjával remekül párosítható kimonó készül.

Tudásfejlesztés és közösség

A szabásminta készítését és elvét is megmutatjuk, és van lehetőség némi tervezésre is, hiszen amennyire az anyag engedi, a kimonó ujjának és aljának hossza módosítható. Nem is beszélve a kimonóhoz tartozó öv varrásáról, ami szintén teret enged a kreativitásnak. Ezen a workshopon a különböző anyagtípusok minőségének megfigyelése illetve azok párosítása, összedolgozása, a szép ívek varrása, tűzéstípuspk és a szegélyek eldolgozása kerül a középpontba. A szabásmintát mindenki magával viheti, és az itt tapasztalt tudatossági és tervezési elvek mentén akár más egyedi darab is elkészíthető.

Tervező és stáb

A ruhadarabot Burány Vera (a MOME-n végzett divattervező szakon) tervezte. A workshopon a résztvevőket lépésről-lépésre egy vagy két fő Póni stábtag segíti, hogy az apróbb mérésekkel, a gépek beállításával is gördülékenyen haladhassatok.

Jelentkezés és helyszín

Jelentkezés a weboldalon a jelentkezési forma kitöltésével.

Workshopjaink továbbra is limitált létszámban (1-2 fővel), a higiéniai előírásokra és a komfortérzetetekre odafigyelve zajlanak.

Mindannyiunk közös érdekében, ha a Póniba érkeztek, az alábbiakat javasoljuk:

- kézfertőtlenítéssel kezdj és később se feledkezz meg róla

- érkezz érvényes oltással

- a maszkviselés már nem kötelező, ha úgy érzed jobbnak mégis, viseld nyugodtan

- betegen vagy ha nem érzed jól magad, időben jelezd nekünk és igyekszünk másik alkalmat találni

A Póniban mosdó és konyha, kézmosási és szellőztetési lehetőség, elengedő tér a munkákra továbbra is rendelkezésünkre áll, hogy minél kényelmesebben és biztonságosabban dolgozhassunk közösen.

Címünk: 5. kerület, Kossuth Lajos utca 14-16. / Paloma udvar, földszinten balra

Google térkép: https://goo.gl/maps/Tu5DvbHwv6aVrPsW8

Minden 3. Póni workshopra való jelentkezés alkalmával 2 óra ingyenes műhelyhasználattal ajándékozuk meg téged, ezzel is ösztönözve a további gyakorlásra. A workshopot akár másnak is adhatod ajándékba! Kérjük jelezd ezt e-mailben, majd erről névreszóló ajándékkártyát tudunk küldeni.

Fotó: Kaulics Viola - https://kaulicsviola-fotografus.hu/ Modell: Vadász Kriszta

Megosztás

bottom of page