top of page

Time is TBD

|

PINKPONILO

Kezdő zero waste pulcsi workshop / Tudatos gardrób - egyéni dátum egyeztetésével

Pihe-puha, színes, egyedi, és még környezetbarát is? Naná! Erről a workshopról új kedvenc pulcsiddal távozhatsz majd, melynek a színeit te válogathatod össze biopamut anyagaink közül.

Registration is Closed
See other events
 Kezdő zero waste pulcsi workshop / Tudatos gardrób - egyéni dátum egyeztetésével
 Kezdő zero waste pulcsi workshop / Tudatos gardrób - egyéni dátum egyeztetésével

Time, location

Time is TBD

PINKPONILO, Budapest, Kossuth Lajos u. 14, 1053 Hungary

Guests

About

Tudatos gardrób

Ezen a workshopon egy olyan puha, biopamut pulcsit készítünk, amely az őszi-téli ruhatárunk egyik elengedhetetlen darabjává válhat. Átgondolva beilleszthetjük a hosszútávra összeállított, személyiségünket is jól kifejező, de egyúttal a földünkre nézve is kedvezőbb életmódunk alapdarabjai közé.

Ezen a workshopon szinte kizárólag berlini forgalmazó partnerünk, a Lebenskleidung anyagaival dolgozunk. A GOTS minősítéssel rendelkező textilek esetében mind az alapanyag, mind pedig a festék minőségét is figyelembe veszik. Az itt használt textilek vagy anyagvégek vagy elraktározott maradékanyagok, hiszen a cég nem dobja szemétbe anyagait, ezeket a végeket is továbbértékesíti vagy eladományozza: így az anyaghasználat is zero waste. Web: https://www.lebenskleidung.com/

Alapanyag és fókuszpont

Pihe-puha biopamut anyagokból fogunk dolgozni, melyekből vékonyabb és vastagabb darabjaink vannak rengeteg féle anyagminőségben és színben. A különböző színeket tetszőlegesen kombinálhatjátok, így garantáltan egyedi pulcsival távozhattok majd. Akit részletesebben érdekel, szívesen kitérünk a workshop alatt arra, hogy mitől más az organikus, miért fontos, hogy milyen módszerrel készül az a bizonyos pamut...

Tudásfejlesztés és közösség

Ezen a workshopon rugalmas, vastagabb anyagokat használunk majd, így kipróbálhatjátok, hogy hogyan lehet ezeket háztartási és ipari megoldásokkal megvarrni. Megismerhetitek a különböző géptípusokat, és többféle öltést is használunk majd. Megtanulhatjátok a ráncolás és a passzévarrás technikáját. Minden szükséges eszközt biztosítunk a workshophoz. A színek kombinálása illetve a ruhák hosszával való tervezési lehetőségekbe is bekekinthettek, nem is beszélve a zero waste szabás alapjairól és logikájáról!

Tervező és stáb

A ruhadarabot Burány Vera (a MOME-n végzett divattervező szakon) tervezte. A workshopon a résztvevőket lépésről-lépésre egy vagy két fő Póni stábtag segíti, hogy az apróbb mérésekkel, a gépek beállításával is gördülékenyen haladhassatok.

Jelentkezés és helyszín

Jelentkezés a weboldalon a jelentkezési forma kitöltésével.

Workshopjaink továbbra is limitált létszámban (1-2 fővel), a higiéniai előírásokra és a komfortérzetetekre odafigyelve zajlanak.

Mindannyiunk közös érdekében, ha a Póniba érkeztek, az alábbiakat javasoljuk:

- kézfertőtlenítéssel kezdj és később se feledkezz meg róla

- érkezz érvényes oltással

- a maszkviselés már nem kötelező, ha úgy érzed jobbnak mégis, viseld nyugodtan

- betegen vagy ha nem érzed jól magad, időben jelezd nekünk és igyekszünk másik alkalmat találni

A Póniban mosdó és konyha, kézmosási és szellőztetési lehetőség, elengedő tér a munkákra továbbra is rendelkezésünkre áll, hogy minél kényelmesebben és biztonságosabban dolgozhassunk közösen.

Címünk: 5. kerület, Kossuth Lajos utca 14-16. / Paloma udvar, földszinten balra

Google térkép: https://goo.gl/maps/Tu5DvbHwv6aVrPsW8

Minden 3. Póni workshopra való jelentkezés alkalmával 2 óra ingyenes műhelyhasználattal ajándékozuk meg téged, ezzel is ösztönözve a további gyakorlásra. A workshopot akár másnak is adhatod ajándékba! Kérjük jelezd ezt e-mailben, majd erről névreszóló ajándékkártyát tudunk küldeni.

Fotó: Kaulics Viola - https://kaulicsviola-fotografus.hu/

Modell: Vadász Kriszta / Márfi Márk

Megosztás

bottom of page