Time is TBD | PINKPONILO

ZERO WASTE szoknya workshop - egyéni dátum egyeztetésével

Izgalmas anyagok és egy zero waste szabásminta teszi különlegessé ezt a workshopot. Amit itt készítesz, garantáltan nem fog veled szembejönni az utcán!

Időpont, helyszín

Time is TBD
PINKPONILO, Budapest, Kossuth Lajos u. 14, 1053 Hungary

Leírás

Anyag és tematika

Színes, mintás, bohém, vagy egy egyszerű alapdarab? Ezen a workshopon Te döntöd el, hogy új szoknyád milyen szerepet tölt be majd a ruhatáradban. A szoknyakészítés a varrással való ismerkedés alappilléreként van számon tartva, s bár mi nem hiszünk a szigorú szabályokban, ez a workshop valóban jó kezdőlöketet adhat a bátortalanabbaknak is.  A szabásminta egyszerű, anyagtól függően zero waste/minimal waste módon kialakított, a szoknya hosszát, bőségét mindenki saját ízlésének megfelelően alakíthatja. Mi csak az alapötletet és az útmutatást adjuk, a végeredményt Te teszed egyedivé, így ezen a workshopunkon sosem készül két egyforma darab!

Varrástudás és fejlődés

A szoknya elkészítéséhez nincs szükség előzetes tapasztalatra, kezdők is bátran belevághatnak, segítünk, hogy garantáltan pozitív élménnyel távozzatok. A szabásminta készítését és elvét is megmutatjuk, és van lehetőség némi tervezésre is, hiszen amennyire az anyag engedi, a szoknya hossza, bővülése módosítható. A zero waste szabásminta egyszerűen átlátható, így jó bevezetés a szabásminták világába:) Ezen a workshopon a gumis derék kialakítása és az alja eldolgozások kerülnek a középpontba. :)

Tervező és stáb

A ruhadarabot Burány Vera (a MOME-n végzett divattervező) tervezte, s mint workshopvezető segíti a résztvevőket lépésről-lépésre, egy további Pónival közösen természetesen, hogy az apróbb mérésekkel, a gépek beállításával is gördülékenyen haladhassatok.

Fenntarthatósági szempontok

Ezen a workshopon több, mint másfél éve anyagvégekből és maradék textilekből dolgozunk. Nagy-nagy gyűjteményünk van különböző mintázatú, stílusú, vastagságú és esésű anyagokból, melyekből a workshop elején közösen választunk.

Tapasztalatunk szerint (és erre a résztvevők is jól ráéreztek eddig) vagy egy egészen különleges színt választunk ki, amely extravagáns darabja lehet a ruhatáradnak, vagy a haj- és szemszínnel jól harmonizáló, a ruhásszekrény többi darabjával remekül párosítható alapdarab készül. Nagyon fontosnak tartjuk, hogy olyan ruhák készüljenek a workshopjainkon, amihez ragaszkodik az új tulajdonosa! Az egyes darabok kihasználhatóságára, tartósságára kiemelten odafigyelünk, hogy új szoknyád véletlenül se a szekrény alján végezze, hanem minél több, szép emlék kötődhessen hozzá. 

Jelentkezés és helyszín

Jelentkezés itt, vagy e-mailben: hello@pinkponilo.com.  A regisztráció a részvételi díj befizetésével lesz aktív - ennek részleteiről a jelentkezés után, e-mailben küldünk további információkat. 

EARLY BIRD: 14.500 HUF

NORMÁL: 16.500 HUF

Címünk: 5. kerület, Kossuth Lajos utca 14-16. / Paloma udvar, földszinten balra

Google térkép: https://goo.gl/maps/Tu5DvbHwv6aVrPsW8 

Erre az eseményre jelenleg nincs kitűzve fix időpontunk, ám egyedi oktatás keretében, vagy akár barátokkal, családtagokkal megszervezve egyénileg egyeztetett időpont is lehetséges. Egyeztetés e-mailen: hello@pinkponilo.com, vagy Facebook oldalunkon időpont kéréssel lehetséges.

Minden 3. Póni workshopra való jelentkezés alkalmával 2 óra ingyenes műhelyhasználattal ajándékozuk meg téged, ezzel is ösztönözve a további gyakorlásra.

A workshopot akár másnak is adhatod ajándékba! Kérjük jelezd ezt e-mailben, majd erről névreszóló ajándékkártyát tudunk küldeni.

© 2023 by Urban Artist. Proudly created with Wix.com