top of page

Születésnapi cikk a Kollektív Magazin oldalán

A Kollektív magazin oldalán jelent meg az 5. születésnapunkról szóló cikk, amiből egy rövid változatot nálunk is olvashattok. A teljes cikket ide kattintva találjátok meg!


2016-ban Kudron Anna és Szabó Viktória arra gondoltak, hogy szeretnének létrehozni valami közöset és különlegeset, egy közösségi varroda mellett döntöttek, ami végül a Pinkponilo nevet kapta. Nem sokkal később csatlakozott hozzájuk Burány Vera tervező, és így vált a csapat teljessé.Az alapító “Pónik” nagyon büszkék, hogy az indulás előtti üzleti tervben foglaltak nagyrészt megvalósultak és folyamatosan újabb és újabb lehetőségek kerülnek eléjük.Néhány sor abból a bizonyos üzleti tervből:


A pónik kifejeznek egy időszakot, illetve egy töretlen folyamatot is, hiszen új típusaik most is hódítanak, bár teljesen más megjelenéssel. Gyűjtésüket egy éve elkezdtük, több száz darabbal rendelkezünk jelenleg. Illetve fontos kiegészíteni azzal, hogy Kínában számos formában gyártanak, az eredeti Hasbro mintákhoz hasonló típusokat, ám azok első látásra könnyen megkülönböztethetőek.

Kollaborációk


Nagy kincs, hogy a határokon túl is vannak barátaink, ilyen a berlini La fleur du temps márkával közös termékfejlesztés, a Lebenskleidung és a VivGoods csapatával több éve működünk együtt, és a fenntartható termékek mellett egy csodás barátság alakult ki közöttünk. A londoni Post Carbon Lab kutatóival alig várjuk a következő közös algafestést! A járvány alatt is dolgoztunk és sok újjal is próbálkoztunk. Mindannyian megtaláltuk azt a módszert, hogy hatékonyan és jól tudjunk dolgozni.

Közben Vera saját márkája is elindult, a Mentés Másként!


Engem tervezőként már a kezdetetektől foglalkoztat, hogy amit tervezek, hogyan kezd együtt élni majd a viselőjével, miként lesz ebből közös történet. Arra inspirál, hogy a ruhák mögötti emlékeket, ezeket a történeteket hangsúlyozzam, megmutatva, hogy a ruháink többek puszta tárgyaknál.” – Burány Vera


Az 5 éves születésnap során számos emlékezetes pillanatot gyűjtöttünk mi és a barátaink is. Hogyan lehet, hogy egy lemosható póni tetoválás összehoz embereket, miként lehet újragondolni a fenntarthatóság alapvetéseit, hogyan válhat a közös csillámsmink az este fő sztárvendégévé?


Szerzők: Lefor Petra és Kudron Anna


Fotók: Nyári Liliána


Opmerkingen


bottom of page