top of page

{a póni story}

2017 őszén Budapest belvárosában nyitottuk meközösségi műhelyünket, ami mára egy kreatív stúdióvá nőtte ki magát. Az oktatáson kívül már tervezéssel és kivitelezéssel is foglalkozunk - a fenntartható divat jegyében. 

Workshopok tartásával kezdtük, melyeken rendszeresen visszatérő témává vált a ruhakészítés ipari oldala: miközben közösen varrunk, beszélgetünk a tömegtermeléstől, belegondolunk a sweat shopokban dolgozók körülményeibe, az alapanyagok minőségébe és előállításuk környezeti hatásaiba. 

Érezzük, hogy a hozzánk varrni érkezők milyen szeretettel és műgonddal dolgoznak a ruháikon, és látjuk azt a folyamatot, ahogyan tudatosul bennük, hogy szekrényeikbe gyűrt ruhahalmazaikban mennyi munka és erőfeszítés rejlik. 

A fenntarthatóság kezdetektől alapértékeink egyike volt, amit ezek az élmények még inkább megerősítettek bennünk: mit tehetünk közösen azért, hogy a divatiparban általánossá vált, környezetszennyező, a dolgozókat is kizsigerelő folyamatok visszaforduljanak?

Ezért ma már nem csak ruhakészítő workshopokat tartunk, hanem olyan eseményeket, előadásokat szervezünk, melyek a tudatos vásárlás fontosságára hívják fel a figyelmet, hasznos tanácsokat, támpilléreket nyújtva ehhez. 

Számunkra a kulcs az inspiráló ötletek megosztása, a kreativitás, a tenni akarás, az apró lépések megbecsülése. Lehetséges, hogy úgy teszünk jót a bolygónkkal, hogy közben magunkkal is jót teszünk, sőt, jól is érezzük magunkat? Naná!

Annak érdekében, hogy ezt minél többen elhiggyék nekünk, és mi is folyamatosan fejlődjünk, tagjai lettünk hazai és nemzetközi szervezeteknek; keressük a tehetséges designereket és azokat a projekteket, melyek tesznek a fenntarthatóbb, zöldebb jövőért. És mindeközben izgatottan várjuk, merre visz minket tovább a pónikaland!

 

A szolgáltatásainkról itt tudsz részletesen olvasni, egyszerűen regisztrálni konzultációra pedig itt.
 

{a pónik}

DSC_0821.jpg

alapító, ügyvezető

DSC_0767.jpg

kivitelezés

DSC_0732.jpg

kivitelezés

DSC_0560.jpg

közösségi média

FFG_4534_FENYES_PAULA.jpg

menedzsment

DSC_0546.jpg

kommunikáció

bottom of page