top of page

máj. 18., Cs

|

Budapest

Alapozó varró workshop / Tudatos konyha

Ez az alkalom tökéletes arra, hogy egy rövid betekintést kapj a varrás alapjaiba, és nem túl megterhelő módon 1-2 praktikusan használható darabot is hazavigyél, amit te magad készítesz el.

Registration is closed
See other events
Alapozó varró workshop / Tudatos konyha

Időpont, helyszín

máj. 18. 18:00 – 20:30

Budapest, Budapest, Kossuth Lajos u. 14, 1053 Hungary

Leírás

Tudatos konyha

A ruhakészítésre fókuszáló workshopok mellett a teljes lakásra, élettereink harmonikus és fenntartható fejlesztésére is fókuszálunk. Az alapozó varró workshop nem csak a tudatos életmód alapjaihoz ad induló segítséget, de a szabás-varrásban is megteheted az első lépéseket. Megismerkedünk a varrógép használat alapjaival, beszélgetünk róla, hogy mi a különbség az egyes gépek között, hogyan navigálj magabiztosan ezentúl a szakboltokban. Egy vagy két, a konyhában, bevásárlásban is hasznos terméket elkészítünk, mely emlékeztetni fog téged a gyakorlás folytatására! A workshopon alapvetően maradékanyagainkból zsákokat készítünk, amik segítenek a zacskómentes zöldség- és gyümölcsvásárlásban, ezeket tudjuk méretben és stílusban variálni.

Alapanyag és fókuszpont

Ezen a workshopon a meglévő alapanyagok hasznosságának felismerésén lesz a hangsúly. Olyan egyszerű szabás-varrási módszerekkel foglalkozunk, melyek tényleg a legelső lépések bármilyen korosztály számára, a dekorálási technikákkal pedig számos inspiráló lehetőség megnyílhat számotokra. Ezek a darabok saját magunknak vagy akár ajándékba is készületnek (nem igényelnek méretvételt), szeretteinkkel közösen is könnyen elkészíthetőek. Előtérbe kerülnek mindamellett olyan témák is, hogy miként csökkenthetjük a bevásárlásaink károsanyag-lábnyomát, és ezáltal felszabadultabban fogjunk neki otthonunk tudatosabb tervezésének.

Tudásfejlesztés és közösség

A 2 órás program végére olyan alaptudással is gazdagabbá válnak a résztvevők, melyet hasznosítani tudnak az otthoni varrós ötletek megvalósításához. A különböző anyagok hasznosítási lehetőségeit is átbeszéljük, no meg olyan egyszerű szabási alapokat, hogy miként méretezzünk ki magunk is egy zsákot. Ha a zipzár- és gombvarrás még távol áll tőled, a zsinór befűzés jó kiinduló alap lesz számodra! A workshop kezdő szintű, így ajánljuk akkor is, ha eddig még csak gondolatban barátkoztál kézi vagy gépi varrással, de ötleteket nyújthat tapasztaltabb kreatívoknak is. Minden szükséges eszközt biztosítunk a workshophoz. Javasoljuk pároknak, családtagoknak, barátoknak a közös részvételt.

Tervező és stáb

Az elméleti és gyakorlati alapokat a Póni csapata állítja össze. A workshopon a résztvevőket lépésről-lépésre egy fő Póni stábtag segíti, hogy gördülékenyen haladhass.

Jelentkezés és helyszín

Jelentkezés a weboldalon a jelentkezési forma kitöltésével.

Ha technikai probléma lenne, akkor e-mailben: hello@pinkponilo.com

Részvételi díj: 16.000Ft

Workshopjaink limitált létszámban (1-2 fővel), a higiéniai előírásokra és a komfortérzetetekre odafigyelve zajlanak.

Címünk: 5. kerület, Kossuth Lajos utca 14-16. / Paloma udvar, földszinten jobbra / Google térkép

A workshopot akár másnak is adhatod ajándékba! Kérjük jelezd ezt e-mailben, majd erről névreszóló ajándékkártyát tudunk küldeni.

Fotó: Nyári Liliána

bottom of page