top of page

{gyakran kérdezitek}

miről szólnak a workshopok?

A Pinkponilo workshopok középpontjában a kreativitás és az egyediség áll. Minden tematikus darabot saját magunk készítünk és szabjuk a workshopra érkezők igényeihez. Célunk a fast fashion boltok által meghatározott öltözködéskultúra színesebbé és kreatívabbá tétele, a fenntartható életmód és a környezettudatos alternatívák bemutatása az öltözködésben. 2018-tól kezdve a szabás-varrásra épülő workshopokat elméleti kurzusok is kiegészítik, melyek során a tudásunkat fejlesztjük, a szükséges eszközöket szintén biztosítjuk.

A workshopok során kiemelten figyelünk az általunk használt anyagok származására, sok esetben régi, mások által kidobásra ítélt anyagokat élesztünk újjá. Több ruhadarabunk a zero waste (anyag hulladék képződés nélküli) szabásminta szerkesztés elveit követi, ezzel is támogatva a hulladékmentes életmódot. Jelenleg főként partnereinkkel, külső helyszínen megvalósuló alkalmakon várunk titeket, rendszeres ruhavarró workshopjaink nem aktívak.

1. Hogyan tudok jelentkezni?

A honlapunkon keresztül, vagy egyénileg emailben (hello@pinkponilo.com). A regisztrációd a részvételi díj befizetésével lesz aktív, ez esetben tudjuk fenntartani a helyedet. Lemondásra költség terhe nélkül a workshop időpontja előtt 7 nappal van utoljára lehetőséged. Ingyenes workshopok esetében kérjük, ha mégsem tudnál jönni, e-mailben jelezd nekünk, hogy tudjuk a létszámot.

2. Mit fogunk készíteni?

Minden workshopnak saját tematikája van, a ruhavarrós workshopok végén egy elkészült ruhadarabbal távozhatsz. A konkrét fazont, típust, színválasztékot a facebook eseményeinkben követheted figyelemmel, de ha további kérdéseid, igényeid vannak, jelezd nekünk emailben. Az elméleti workshopokon a tudásmegosztásra és a beszélgetésre kerül a hangsúly. Sok egyedi programunk van, ahol az adott eseménynél láthatóak a részletek.

3. Mennyire módosítható a fazon?

Minden esetben igazítjuk az adott ruhadarabot a méreteidhez, így amiatt nem kell aggódnod, hogy nem lesz majd jó rád. Ezen kívül mindig adunk színválasztási lehetőséget, bizonyos mértékben pedig a ruhák/szoknyák hossza és az ujjhossz is módosítható. A fazont lényegesen átalakító ötletekre (például ujjatlan ruha helyett ujjas változat készítésére) általában nincs lehetőség, de konkrét kérdés esetén szívesen eloszlatjuk a kétségeidet!

4. Mennyire kell tudnom varrni?

Semennyire. A lelkesedés, a nyitottság a legfontosabb, minden másban ott leszünk melletted, és segítünk, ha elakadnál! No para!

A tematikáink összeállításakor ettől függetlenül arra is ügyelünk, hogy a tapasztaltabbak is megtalálják számukra a kihívást. Ha haladó alkalmat hirdetünk, ahol szükséges az alaptudás, akkor mindenképpen jelezzük a leírásban. (Ezek ritkábbak.)

5. Nem veszélyes ez?

....Nem.

6. Mi van, ha elrontom?

....Nem rontod el. És találunk jó megoldást.

7. Mit kell magammal vinnem?

Minden eszközt biztosítunk, amire szükséged lehet, de egy jegyzetfüzetet hozz, ha dokumentálnád a lépéseket!

8. Mennyi ideig fog tartani?

A legtöbb workshopunk 1-4 órás. 

9. Jöhet a barátnőm is?

Persze! Rendszeresen jönnek hozzánk párban, vagy csapatban baráti társaságok, családtagok is.

10. És a kutyus jöhet?

Kutyabarát stúdió vagyunk, úgyhogy persze. A helyszínünk most kis méretű, viszont az udvar még mindig nagyon tágas, más kutyusok is szoktak dolgozni.

bottom of page