{gyakran kérdezitek}

miről szólnak a workshopok?

A Pinkponilo workshopok középpontjában a kreativitás és az egyediség áll. Minden tematikus darabot saját magunk készítünk és szabjuk a workshopra érkezők igényeihez. Célunk a fast fashion boltok által meghatározott öltözködéskultúra színesebbé és kreatívabbá tétele, a fenntartható életmód és a környezettudatos alternatívák bemutatása az öltözködésben. 2018-tól kezdve a szabás-varrásra épülő workshopokat elméleti kurzusok is kiegészítik, melyek során a tudásunkat fejlesztjük, a szükséges eszközöket szintén biztosítjuk.

A workshopok során kiemelten figyelünk az általunk használt anyagok származására, sok esetben régi, mások által kidobásra ítélt anyagokat élesztünk újjá. Több ruhadarabunk a zero waste (anyag hulladék képződés nélküli) szabásminta szerkesztés elveit követi, ezzel is támogatva a hulladékmentes életmódot.  

1. Hogyan tudok jelentkezni?

A honlapunkon keresztül, vagy emailben (hello@pinkponilo.com). A regisztrációd a részvételi díj befizetésével lesz aktív, ez esetben tudjuk fenntartani a helyedet. Lemondásra a workshop időpontja előtt 7 nappal van utoljára lehetőséged.

2. Mit fogunk készíteni?

Minden workshopnak saját tematikája van, és mindegyik végén egy elkészült ruhadarabbal távozhatsz. A konkrét fazont, típust, színválasztékot a facebook eseményeinkben követheted figyelemmel, de ha további kérdéseid, igényeid vannak, jelezd nekünk emailben!

3. Mennyire módosítható a fazon?

Minden esetben igazítjuk az adott ruhadarabot a méreteidhez, így amiatt nem kell aggódnod, hogy nem lesz majd jó rád! Ezen kívül mindig adunk színválasztási lehetőséget, bizonyos mértékben pedig a ruhák/szoknyák hossza és az ujjhossz is módosítható. A fazont lényegesen átalakító ötletekre (például ujjatlan ruha helyett ujjas változat készítésére) általában nincs lehetőség, de konkrét kérdés esetén szívesen eloszlatjuk a kétségeidet!

4. Mennyire kell tudnom varrni?

Semennyire. A lelkesedés, a nyitottság a legfontosabb, minden másban ott leszünk melletted, és segítünk, ha elakadnál! No para!

A tematikáink összeállításakor ettől függetlenül arra is ügyelünk, hogy a tapasztaltabbak is megtalálják számukra a kihívást.

5. Nem veszélyes ez?

....Nem.

6. Mi van, ha elrontom?

....Nem rontod el.

7. Mit kell magammal vinnem?

Minden eszközt biztosítunk, amire szükséged lehet, de egy jegyzetfüzetet hozz, ha dokumentálnád a lépéseket!

8. Mennyi ideig fog tartani?

A legtöbb workshopunk 3, illetve 4 órás. 

9. Jöhet a barátnőm is?

Persze! Rendszeresen jönnek hozzánk párban, vagy csapatban baráti társaságok, családtagok is. Igény szerint akár egy külön alkalmat is megbeszélhetünk nektek (4-6 fő esetében).

10. És a kutyus jöhet?

Kutyabarát műhely vagyunk, úgyhogy persze! Azért írj nekünk előtte, hogy fel tudjuk mérni az aznapi kutyabanda tagjait:)