top of page

Time is TBD

|

PINKPONILO

Kezdő zero waste szoknya workshop / Tudatos gardrób - egyéni dátum egyeztetésével

Izgalmas anyagok és egy zero waste szabásminta teszi különlegessé ezt a workshopot. Amit itt készítesz, garantáltan nem fog veled szembejönni az utcán!

Registration is Closed
See other events
Kezdő zero waste szoknya workshop / Tudatos gardrób - egyéni dátum egyeztetésével
Kezdő zero waste szoknya workshop / Tudatos gardrób - egyéni dátum egyeztetésével

Time, location

Time is TBD

PINKPONILO, Budapest, Kossuth Lajos u. 14, 1053 Hungary

Guests

About

Anyag és tematika

Színes, mintás, bohém, vagy egy egyszerű alapdarab? Ezen a workshopon Te döntöd el, hogy új szoknyád milyen szerepet tölt be majd a ruhatáradban. A szoknyakészítés a varrással való ismerkedés alappilléreként van számon tartva, s bár mi nem hiszünk a szigorú szabályokban, ez a workshop valóban jó kezdőlöketet adhat a bátortalanabbaknak is.  A szabásminta egyszerű, anyagtól függően zero waste/minimal waste módon kialakított, a szoknya hosszát, bőségét mindenki saját ízlésének megfelelően alakíthatja. Mi csak az alapötletet és az útmutatást adjuk, a végeredményt Te teszed egyedivé, így ezen a workshopunkon sosem készül két egyforma darab!

Varrástudás és fejlődés

A szoknya elkészítéséhez nincs szükség előzetes tapasztalatra, kezdők is bátran belevághatnak, segítünk, hogy garantáltan pozitív élménnyel távozzatok. A szabásminta készítését és elvét is megmutatjuk, és van lehetőség némi tervezésre is, hiszen amennyire az anyag engedi, a szoknya hossza, bővülése módosítható. A zero waste szabásminta egyszerűen átlátható, így jó bevezetés a szabásminták világába:) Ezen a workshopon a gumis derék kialakítása és az alja eldolgozások kerülnek a középpontba. :)

Tervező és stáb

A ruhadarabot Burány Vera (a MOME-n végzett divattervező) tervezte, s mint workshopvezető segíti a résztvevőket lépésről-lépésre, egy további Pónival közösen természetesen, hogy az apróbb mérésekkel, a gépek beállításával is gördülékenyen haladhassatok.

Fenntarthatósági szempontok

Ezen a workshopon több, mint másfél éve anyagvégekből és maradék textilekből dolgozunk. Nagy-nagy gyűjteményünk van különböző mintázatú, stílusú, vastagságú és esésű anyagokból, melyekből a workshop elején közösen választunk.

Tapasztalatunk szerint (és erre a résztvevők is jól ráéreztek eddig) vagy egy egészen különleges színt választunk ki, amely extravagáns darabja lehet a ruhatáradnak, vagy a haj- és szemszínnel jól harmonizáló, a ruhásszekrény többi darabjával remekül párosítható alapdarab készül. Nagyon fontosnak tartjuk, hogy olyan ruhák készüljenek a workshopjainkon, amihez ragaszkodik az új tulajdonosa! Az egyes darabok kihasználhatóságára, tartósságára kiemelten odafigyelünk, hogy új szoknyád véletlenül se a szekrény alján végezze, hanem minél több, szép emlék kötődhessen hozzá. 

Jelentkezés és helyszín

Jelentkezés a weboldalon a jelentkezési forma kitöltésével.

Mindannyiunk közös érdekében, ha a Póniba érkeztek, az alábbiakat javasoljuk:

- kézfertőtlenítéssel kezdj és később se feledkezz meg róla

- érkezz érvényes oltással

- a maszkviselés már nem kötelező, ha úgy érzed jobbnak mégis, viseld nyugodtan

- betegen vagy ha nem érzed jól magad, időben jelezd nekünk és igyekszünk másik alkalmat találni

A Póniban mosdó és konyha, kézmosási és szellőztetési lehetőség, elengedő tér a munkákra továbbra is rendelkezésünkre áll, hogy minél kényelmesebben és biztonságosabban dolgozhassunk közösen.

Címünk: 5. kerület, Kossuth Lajos utca 14-16. / Paloma udvar, földszinten balra

Google térkép: https://goo.gl/maps/Tu5DvbHwv6aVrPsW8 

Erre az eseményre jelenleg nincs kitűzve fix időpontunk, ám egyedi oktatás keretében, vagy akár barátokkal, családtagokkal megszervezve egyénileg egyeztetett időpont is lehetséges. Egyeztetés e-mailen: hello@pinkponilo.com, vagy Facebook oldalunkon időpont kéréssel lehetséges.

Minden 3. Póni workshopra való jelentkezés alkalmával 2 óra ingyenes műhelyhasználattal ajándékozuk meg téged, ezzel is ösztönözve a további gyakorlásra.

A workshopot akár másnak is adhatod ajándékba! Kérjük jelezd ezt e-mailben, majd erről névreszóló ajándékkártyát tudunk küldeni.

Megosztás

bottom of page