top of page

Kollektív Magazin x Pinkponilo

Annak céljából, hogy minél többet megtudhassanak az érdeklődők egy kreatív stúdió életéről, hogy miként kell elképzelni a tervezés, a ruhakészítés vagy akár a modellezés folyamatát, hogy minél több mindent elmesélhessünk - a transzparencia jegyében - a partnereinkkel való közös együtműködésekről, már jó ideje írunk cikkeket a blogunkra. Utóbbit nem kizárólag az átláthatóság miatt tesszük, hanem mert számos olyan csapattal, alkotóval és tervezővel dolgozhatunk együtt, akik története a fenntarthatósági fókuszuk mellett a szenvedélyük, a kitartásuk és speciális tudásuk miatt is izgalmas. Legutóbb A szecsuáni jólélek c. darab alkotóit interjúvoltuk meg, így bővebben írhattunk a közös munkánkról. Ennek kapcsán egy új fejezet nyílt számunkra: a Kollektív Magazinnal közösen jelentetünk meg cikkeket kulturális témákban.


Róluk röviden, saját leírásuk szerint:

"A Kollektív Magazin egy életmód magazin, ahol a fókusz a valóság alapú megközelítés és sokszínűség, továbbá szakértők bevonásával fontos témák mélyebb megértetése. Célunk, hogy olvasóink magukra találjanak a történeteken keresztül. Minden hónapban egy adott témára fókuszálunk, eddig többek között test & lélek, nő, férfi, társadalmi felelősségvállalás, gyerekek témákat jártuk körbe, júniusban a víz került a porondra."


Az első közös témánk kereken három cikket adott ki végül, ezeket itt elérhetitek:


Környezetbarát színházi előadás: A szecsuáni jólélek A 2016-ban alakult, Y-csoport nevet viselő különleges színháztársulat egyik új darabjának rendező-koreográfusa, Vadász Kriszta, valamint a darab látvány- és jelmeztervezője, Bognár Eszter megtalálták a módját annak, hogy hogyan lehet környezetbarát módon színházat csinálni, amihez a Pinkponilo segítségét vették igénybe. Tovább a teljes cikkhez a Kollektív Magazin oldalára.


"Egyelőre ez a legfontosabb dráma számomra" - interjú Vadász Krisztával


A 2016-ban alakult, Y-csoport nevet viselő különleges színháztársulat egyik új darabjának rendező-koreográfusa Vadász Kriszta. A szerző a vele készült interjúban munkásságáról, a színdarabról, a környezettudatos lehetőségekről beszélgetett. Tovább a teljes interjúhoz a Kollektív Magazin oldalára.


Interjú Bognár Eszterrel


A 2016-ban alakult, Y-csoport nevet viselő különleges színháztársulat egyik új darabjának látvány- és jelmeztervezője, Bognár Eszter. Eszter a rendezővel karöltve megtalálta a módját annak, hogyan lehet környezetbarát módon színházat csinálni. Az interjúban többek között erről is olvashattok. Tovább a teljes interjúhoz a Kollektív Magazin oldalára.


A cikkeket Székács Linda készítette.




Fotók: Bakki Zsolt, Papp László, Jekken Péter

bottom of page