top of page

Kollektív Magazin X Poni vol.1

Kudron Anna az Eötvös Loránd Tudomány Egyetemen tartott az előző félévben Divatkommunikáció órát, ahol a lelkes diákok a félév végén készítettek a fenntartható divatban írásokat. Ezek a szövegek a Kollektív Magazin oldalán jelentek meg. Szeretnénk veletek megosztani őket, most három szöveget találtok majd, kövessetek minket itt és a további platformjainkon, hogy ne maradjatok le róluk.



Szerző: Kovács Gyöngyi


„Ebben sem igazán követjük a megszokottabb munkafolyamatokat: alapvetően nem egy adott koncepció köré, hanem magukra az aktuális textilekre tervezünk. Ennek a legfőbb oka az, hogy ragaszkodunk az európai gyártású GOTS minősített textilek használatához, és ebből nagyon kicsi az a szelekció, ami rendelkezésre áll az ilyen méretű márkáknak, mint amilyenek mi vagyunk.”



Fotó: Touch Me Not Clothing



Szerző: Barna Karina


„Azt le kell szögezni, hogy jelenleg az egyéniséghez igazítható ruhadarabok ára magasabb és nem mindenkinek elérhető árszinten mozognak. Ahhoz, hogy a tömegnek is megengedhető áron lehessen gyártani őket, szükség van olyan fejlesztésekre, mint hogy az újrahasznosítás nyereséges legyen. Hiszen a mai napig az újrahasznosítás egy olyan körforgás, ami nem hoz annyi profitot, mint amennyi erőforrást felhasznál.”




Szerző: Mandák Emese


„Sokszor kívülről várjuk, hogy valaki oldja meg a klímakérdést, miközben a saját életünkben történő redukálás egy nagyon fontos és lényegi dolog.”




bottom of page